top

Danskerne er vilde med jul og julerejser

3. november 2017

Danskerne er ikke spor trætte af den kommende højtid, selvom november og december ofte bliver beskrevet som måneder med for meget julestress og gaveræs. Ifølge Danmarks Rejsebureau Forenings medlemmer er danskerne vilde med både julemarkedrejser og rejser, hvor man holder jul under fremmede himmelstrøg, der kan tilbyde et ekstra lag af julestemning.

Det er ikke alle, der er lige begejstrede for juletræer, pynt, brunkager og andesteg, og nogle kan ikke vente med at få julen overstået. Andre elsker højtiden så meget og er så vilde med julestemning, at de er klar til at rejse efter den. Flere af Danmarks Rejsebureau Forenings medlemmer fortæller nemlig, at der er rift om rejserne til de europæiske julemarkeder, og flere må melde udsolgt til en række destinationer.

Et af disse bureauer er Kulturrejser Europa, der har til huse på Østerbro i København:

”Interessen for julerejserne har været stor, og rejserne til blandt andet Krakow og Budapests julemarkeder er allerede udsolgt. Julemarkedrejserne er populære først og fremmest fordi de er hyggelige og julede, men også fordi det ofte er til ”billige” rejselande i Østeuropa, hvor man virkelig får meget for pengene, ” siger Mikkel Blom, der er administrerende direktør i Kulturrejser Europa.

Hos Best Travel i Frederikshavn er der også blevet langet julemarkedrejser over disken de sidste par måneder, og salget er gået godt.

”Vi har mange forskellige julemarkedrejser, og særligt julemarkedkrydstogterne på Rhinen og Donau har været populære i år. Det samme gør sig gældende for de rejser, hvor man fejrer selve juleaften på destinationen. På sådan en rejse gælder det på ingen måde for gæsterne om at slippe væk fra pynt og julemad, tværtimod, ” forklarer Rune Thomassen, bureauchef i Best Travel.

Hos Danmarks Rejsebureau Forening mener man, at juleturene har etableret sig som endnu en disciplin, hvor rejseglade danskere kan hente udenlandsoplevelser:

”Julen er jo en tid, hvor man kan nyde hinandens selskab, og mange vælger af udnytte denne mulighed fuldt ud ved at tage en rejse sammen,” siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, og tilføjer:

”Vi kan også se en tendens til, at en julemarkedsrejse regnes som en ekstra rejse, man forkæler sig selv med uden at det af den grund går ud over for eksempel den kommende vinter- eller påskeferie. Det er et billigt tidspunkt at rejse på, og det kræver ikke meget arbejde, når rejsebureauerne har arrangeret en pakketur til juledestinationen, ” lyder det fra Lars Thykier.


 

Kontakt

Administrerende direktør Lars Thykier på 40 45 68 14 eller


 

Danmarks Rejsebureau Forening

Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C

Telefon (+45) 35 35 66 11
E-mail:

Læs mere

© 2018 Danmarks Rejsebureau Forening.
SEO, SEM, CMS og Webdesign.
HTML5 / CSS3