top
Print side E-mail side 

Nyhedsbrev #5, oktober 2017

Rejser til USA - Striksere passagertjek og tjek-ind-regler

Der gælder en række regler for at få lov til at rejse ind i USA og andre lande uden for Schengen-området, og flere af disse regler håndhæves allerede i afrejselufthavnen.

Disse regler kan fx betyde, at der skal bruges mere tid på paskontrol end ved rejser til andre lande, at man som rejsende skal søge visum eller indrejsegodkendelse på forhånd eller at den rejsende opgiver personlige oplysninger inden afrejse.

Det er der ikke noget nyt i.

Men SAS har netop bekendtgjort, at rejsende til USA nu skal møde op i deres afrejselufthavn i endnu bedre tid end tidligere.

Baggrund

Allerede i sommer kom der information fra USA’s indenrigsministerium om, at der i løbet af efteråret ville blive stillet endnu højere sikkerhedskrav til flyvninger til USA. Det gælder ikke kun SAS, kravet gælder alle flyselskaber, der beflyver amerikanske lufthavne. Sikkerhedskravene indebærer bl.a. at flyselskaberne skal forbedre deres screening for eksplosive stoffer og yde en øget passagerkontrol både ved tjek-ind og ved gaten, der kan indebære korte interviews af passagerne.

Passagerer anbefales derfor at møde op i god tid.

Hvad er god tid?

Indtil videre har det desværre ikke været muligt at få konkret at vide fra SAS eller andre luftfartsselskaber, hvordan denne øgede kontrol vil påvirke tjek-ind-tiden og den tid, der skal bruges ved gaten inden ombordstigning. SAS ønsker at evaluere situationen inden for et par uger og derefter forhåbentlig melde noget mere konkret ud. DRF opfordrer medlemmerne til at informere rejsende om at det kan tage ekstra lang tid at tjekke ind ved rejser til USA, og at det er en god idé at komme i "god tid". Også selvom vi desværre heller ikke kan sige noget konkret om, hvad "god tid" er.

Det er desuden værd at huske på, at den øgede paskontrol for rejsende uden for Schengen-området ikke har noget med de nye, amerikanske regler at gøre, men at dette er endnu en grund til at komme i lufthavnen i "god tid", hvis man skal rejse uden for Schengen.

DRF følger situationen og vender tilbage med mere information, så snart der er nyt i sagen.


Yderligere information

Kontakt Danmarks Rejsebureau Forening på + 3535 6611 eller


Danmarks Rejsebureau Forening

Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C

Telefon (+45) 35 35 66 11
E-mail:

Læs mere

© 2018 Danmarks Rejsebureau Forening.
SEO, SEM, CMS og Webdesign.
HTML5 / CSS3