top
Print side E-mail side 

Nyhedsbrev #2, marts 2018


 

udenrigsministeriet advarer ikke mod rejser til Sri Lanka 

I går d. 7. marts 2018 kunne man under bombastiske click bait-overskrifter og med den gule farve, der betegner breaking news  læse at Udenrigsministeriet advarer om undtagelsestilstand i Sri Lanka. Som læser kan man få det indtryk, at UM advarer mod rejser til landet, og det er ganske enkelt ikke korrekt.

Udenrigsministeriet advarer ikke på noget tidspunkt, hverken i den besked, de har lagt på facebook eller i rejsevejledningen.

Normal rejse- og turistaktivitet kan således efter UM’s anvisninger fortsætte.

Det er korrekt, at der er indført undtagelsestilstand i landet, men at situationen efter omstændighederne er rolig.

UM’s rejsevejledning blev senest ændret d. 3. marts 2018 og det udelukkende med redaktionelle ændringer. Der har derfor hele tiden været information om at holde sig på afstand af opløb og demonstrationer, som UM også i sin meddelelse henviser til.

Lov om pakkerejsers §9, stk. 3 giver kunder muligheder for at afbestille en pakkerejse, hvis der inden for et tidsrum af 14 dage før pakkerejsens påbegyndelse på rejsemålet eller i umiddelbar nærhed af dette forekommer krigshandlinger, naturkatastrofer, livsfarlige smitsomme sygdomme eller andre hermed ligestillede begivenheder. Kunden har i så fald krav på tilbagebetaling af samtlige beløb, der er betalt i henhold til aftalen.

Det er DRF’s vurdering, at situationen på Sri Lanka på nuværende tidspunkt ikke medfører, at kunden kan afbestille vederlagsfrit, idet Udenrigsministeriet netop ikke fraråder rejser til landet, men tværtimod oplyser, at normal rejse- og turistaktivitet kan fortsætte.

Ønsker kunden at afbestille vil det således være de almindelige afbestillingsregler, der er gældende.


 

Yderligere information

Kontakt Danmarks Rejsebureau Forening på + 3535 6611 eller


Danmarks Rejsebureau Forening

Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C

Telefon (+45) 35 35 66 11
E-mail:

Læs mere

© 2018 Danmarks Rejsebureau Forening.
SEO, SEM, CMS og Webdesign.
HTML5 / CSS3