Særmeddelelse fra DRF

Kære medlemmer

På torsdag den 30. juni 2022 kl. 10.00 til 11.00 afholder Rejsegarantifonden (RGF) webinar om Temporary Framework-statsstøtten, som rejsebureauer kan få i stedet for de minimis-støtte.

Vi håber, at så mange af jer som muligt kan afse tid til at deltage i webinaret, da det er relevant for jer i forhold til jeres muligheder for at søge andre, offentlige støttemidler de kommende år.

Det er RGF, der er værter ved webinaret, og det er derfor også dem, der sender mødelink og anden info til mødet. Man skal ikke tilmelde sig til DRF.

Baggrund for mødet

Det viste sig sidste år i december, at nogle af de beløb, der var tilført RGF i statsstøtte under reglerne for de minimis-støtte af forskellige årsager ikke kunne godkendes under denne ordning.

Derfor skulle støttebeløbene henføres til en anden støtteordning (det såkaldte ”Temporary Framework”) for at få støtten godkendt af EU-Kommissionen.

Det lykkedes i december sidste år ved en kæmpe indsats og hurtig reaktion fra en stor del af de registrerede rejseudbydere i RGF at få flyttet statsstøtten på i alt 125 mio. kr. til pakkerejsefondskassen fra de minimis-støtte til Temporary Framework.

Kort frist

Det forventes nu godkendt af EU, at også statsstøtten på 300 mio. kr. til tabsrammen kan flyttes fra de minimis til Temporary Framework.

Det er muligt, at godkendelsen fra EU kommer midt i sommerferien, og at der herefter vil være en ganske kort frist til at få indhentet erklæringer fra jer, så derfor har vi besluttet at orientere jer om det på nuværende tidspunkt.

Det er derfor vigtigt, at så mange medlemmer som muligt deltager i webinaret, hvor RGF med deltagelse med DRF og RiD vil informere kort om Temporary Framework-statsstøtten og forklare, hvad man skal gøre, hvis/når godkendelsen kommer og i øvrigt stå til rådighed for spørgsmål.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk