top
Print side E-mail side 

Nyhedsbrev #1, januar 2019


 

skal vi høre alt det om legionærsyge?

Vores samarbejdspartner European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) / ELDSNet sender information til sekretariatet, når et opholdssted er under mistanke for at være smittekilde til et eller flere (en klynge) tilfælde af legionella.

Legionella eller legionærsyge er IKKE en mavesygdom og smitter IKKE gennem madvarer. Det er en alvorlig lungesygdom, som man i sjældne tilfælde kan dø af. Selvom man sagtens kan smittes hjemme under sin egen bruser eller ved et springvand på torvet i sin egen by, er der stadig mange, der får sygdommen efter et ferieophold på fx et hotel. Man risikerer smitte gennem forstøvet vand, der indeholder legionellabakterier, fx under en bruser, via aircondition, ved et springvand eller andre steder, man er i kontakt med forstøvet vand.

Når DRF får meddelelse om udbrud af legionærsyge på et navngivet hotel, kan vi som udgangspunkt ikke bekræfte, at det er vitterlig ER hotellet, der er kilde til udbruddet. Det er fordi, ECDC først skal i gang med at udføre undersøgelser. Men EDCD sender ikke bare information ud, hvis ikke de mener, der er en reel smittefare.

Derfor sender vi informationen videre til medlemmerne med opfordring til at sikre sig, at forholdende er bragt i orden på det pågældende hotel inden man sender evt. nye gæster dertil.

Se liste over hoteller, som ECDC pt har under mistanke for at være smittekilder til legionærsyge her:

Fairmont Bab al Bahr, Abu Dhabi i Forenede Arabiske Emirater

Ibis Styles Bali Benoa på Bali i Indonesien (stor klynge af tilfælde)

Koggala Beach Hotel i Koggala på Sri Lanka

Holiday Inn Pattaya i Pattaya i Thailand


 

Yderligere information

Kontakt Danmarks Rejsebureau Forening på + 3535 6611 eller


Danmarks Rejsebureau Forening

Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C

Telefon (+45) 35 35 66 11
E-mail:

Læs mere

© 2019 Danmarks Rejsebureau Forening.
SEO, SEM, CMS og Webdesign.
HTML5 / CSS3