top

danmarks rejsebureau forening: airbnb er ikke et sikkert rejsebureau

1. december 2016

For nyligt kunne man læse, hvordan den deleøkonomiske udlejningsplatform Airbnb nu vil udfordre rejsebureauerne med private udflugter og ferieoplevelser via deres nye produkt ”Trips”. Danmarks Rejsebureau Forening byder dem velkommen, men foreningen opfordrer forbrugerne til at tænke sig om en ekstra gang med de nye tilbud. Airbnb kan nemlig ikke stille samme sikkerhed som danske rejsebureauer, lyder meldingen.

Et madlavningskursus, en guidet byvandring eller noget helt tredje. Det er velkendte discipliner for mange rejsende, men snart kan det være private, der på ferien står bag disse tilbud. Med den nye tjeneste Trips kan alle nemlig oprette Airbnb-oplevelser, som turisten kan tilkøbe til deres ferier.

Hos Danmarks Rejsebureau Forening mener man, at det nye initiativ har potentialet til at bidrage med nye oplevelser til de rejsende. Foreningen forholder sig dog skeptisk, når spørgsmålet falder på forbrugernes sikkerhed ved brugen af den nye tjeneste:

”Airbnb har oplevet en enorm vækst på udlejningsmarkedet, og det viser jo klart, at de forstår at udfylde et behov for kunderne. Det er dog vigtigt at understrege, at de med deres nye Trips-tiltag ikke vil komme til at sælge det samme produkt som de danske rejsebureauer. Rejsebureauet leverer et produkt, der er kvalitetstjekket, og forbrugeren er sikret, at arrangementet varetages af en professionel guide eller rejseleder. Desuden er rejsebureauet forsikret, hvis der skulle ske en ulykke, og endelig er der indbygget endnu en ekstra sikkerhed for forbrugeren ved at bestille en udflugt, et arrangement eller et kursus hos et dansk rejsebureau sammen med hotel og fly. Så er forbrugeren nemlig dækket af Pakkerejseloven,” siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Pakkerejseloven beskytter blandt andet rejsende, hvis rejsens oplevelser ikke bliver gennemført eller ikke lever op til forventningerne.

”Når en turist er dækket af Pakkerejseloven, så ved de præcis, hvor de skal rette eventuelle spørgsmål eller klager. Desuden har rejsebureauer ansvaret for deres underleverandører, og det giver rejsende en tryghed på deres ferie. For eksempel kan forbrugeren i visse tilfælde være berettiget til at få sine penge igen, hvis noget har været utilfredsstillende. I rejsebranchen tilbyder vi ydelser af høj kvalitet og sikrer samtidig de rejsendes tryghed, og her ligger et kæmpe arbejde for Airbnb for at komme på niveau med den etablerede danske rejsebureaubranche, ” lyder det fra Lars Thykier.

Lars Thykier understreger, at Pakkerejseloven kun dækker rejsende, der har booket gennem dansk registrerede rejsebureauer.


 

Kontakt

Administrerende direktør Lars Thykier på eller 4045 6814.


 

Danmarks Rejsebureau Forening

Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C

Telefon (+45) 35 35 66 11
E-mail:

Læs mere

© 2018 Danmarks Rejsebureau Forening.
SEO, SEM, CMS og Webdesign.
HTML5 / CSS3