top
Print side E-mail side 

2017 bliver året for bæredygtig turisme

6. januar 2017

I rejsebranchen bliver 2017 året, hvor bæredygtighed kan komme på alles læber. FN har nemlig udråbt 2017 som internationalt år for bæredygtig turismeudvikling, og målet er at mindske det aftryk, som følger med turisternes udforskning af de forskellige verdenshjørner. Hos Danmarks Rejsebureau Forening ser man frem til det øgede fokus og spår en stor udvikling i forbrugernes krav på dette område i de kommende år.

Turisme har en unik egenskab til at skabe økonomisk vækst, beskæftigelse og bånd mellem mennesker, men nogle steder kommer dette med sin pris. Derfor har den internationale turismeorganisation UNWTO under FN valgt at gøre 2017 til året for bæredygtig turismeudvikling.

UNWTO ønsker med initiativet, at påvirke turismesektoren til at forbedre sin indsats og påvirkning på tre kerneområder: Økonomi, socialt ansvar og ikke mindst på det miljømæssige område.

Hos Danmarks Rejsebureau Forening bifalder man initiativet, og foreningen mener samtidig, at ansvarlighed vil fylde langt mere i fremtidens rejsekøb.

”Fokus på den bæredygtige rejse er noget, vi ser i langt højere grad end for bare fem år siden. I dag betyder det nemlig noget for flere og flere rejsende, at hotellet for eksempel minimerer madspild, tager ansvar for miljøet og betaler deres ansatte en fair løn. Gæsterne skal nemlig nok fortælle bureauet om det, hvis der er forhold, som er kritisable. Hos rejsebureauerne kan vi se, at ordentlige forhold og ansvarlig drift er noget, som skaber kunder, der vender tilbage”, siger Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Rejsebureauer kan blive bæredygtighedscertificerede gennem det internationale initiativ Travelife. Det er et system, som hjælper rejsebureauer med at administrere og forbedre de sociale- og miljømæssige påvirkninger både ude og hjemme. Når rejsebureauet opfylder og overholder de forskellige kriterier for bæredygtighed, modtager virksomheden en certificering, som angiver, hvilket Travelife-niveau de er på.

”Vores iver efter at få store rejseoplevelser er konstant i vækst, og det stiller krav til vores rejseadfærd, hvis generationerne efter os også skal kunne få disse oplevelser. Vi kan se, at miljøcertificeringer som Travelife sætter arbejdet med bæredygtighed i system hos bureauer til glæde for de rejsende. I sidste ende handler det jo om at rejse med respekt for lokalbefolkningen, miljøet, naturen og ikke mindst kulturen”, siger Lars Thykier.

Læs DRF’s bæredygtige rejseråd her.

Læs mere om Travelife her.


 

Kontakt

Administrerende direktør Lars Thykier på 40 45 68 14 eller .


 

Danmarks Rejsebureau Forening

Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C

Telefon (+45) 35 35 66 11
E-mail:

Læs mere

© 2019 Danmarks Rejsebureau Forening.
SEO, SEM, CMS og Webdesign.
HTML5 / CSS3