DRF´S BÆREDYGTIGHEDSINITIATIVER
I DRF’s strategi for bæredygtige rejser er der defineret fire overordnede indsatsområder:
DRF’s medlemmer (rejsebureauer), DRF (sekretariatet), politiske beslutningstagere og den rejsende. For hvert indsatsområde har DRF iværksat en række initiativer, der understøtter den overordnede politik om at fremme en bæredygtig udvikling i rejsebranchen.
Danmarks Rejsebureau Forening
Slotsholmsgade 3
DK-1216 København K.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: kontakt-drf@danskerhverv.dk
www.travelassoc.dk
Fem gode råd til dem, der vil rejse mere bæredygtigt
5 GODE REJSERÅD – FOR DIG, DER GERNE VIL REJSE MERE BÆREDYGTIGT
At rejse bæredygtigt handler blandt om at sikre, at både du og de mennesker og steder, du besøger, får noget godt ud af dit besøg. Danmarks Rejsebureau Forening har udarbejdet fem gode råd til, hvordan du kan rejse bæredygtigt. Lige meget om du rejser tre dage på storbyferie i Europa eller på en måneds rundrejse i Asien, kan du bidrage til, at din rejse efterlader positive aftryk. Det er dog forskellige ting, du skal tage højde for alt efter, hvor og hvordan du rejser. Derfor er de fem rejseråd også tænkt som en inspiration til, hvad du kan gøre, så netop din rejse bliver mere bæredygtig.
DRF’s medlemmer
DRF har udviklet en online CSR-værktøjskasse, hvor medlemmer kan finde inspiration, råd og vejledning til, hvordan de kan arbejde med bæredygtige rejser. Værktøjskassen er pt ikke tilgængelig, da den er under opdatering.
DRF har implementeret en dansk version af det EU-støttede bæredygtige ledelsessystem, Travelife, hvor medlemmer systematisk kan arbejde med at fremme bæredygtighed i hele deres værdikæde og til sidst opnå en certificering, der er kompatibel med førende internationale standarder som f.eks. ISO 14001. DRF kan certificere medlemmer på flere trin i Travelife-processen. Kontakt sekretariatet for at komme i gang.
DRF
Sekretariatet deltager i projekter om bæredygtighed, blandt andet sammen med Københavns Universitet, ligesom sekretariatet også holder oplæg om CSR i rejsebranchen for elever på for eksempel Serviceøkonomuddannelsen. Sekretariatet har deltaget i konferencer om bæredygtighed.
Politiske beslutningstagere
DRF underskrev den 7. november 2013 FN’s turismeorganisations (UNWTO) adfærdskodeks for turisme, Global Code of Ethics in Tourism. Med aftalen forpligter DRF sig til at overholde og fremme de etiske retningslinjer for turisme blandt rejsebureauer i Danmark.
DRF deltog indtil 2012 i en arbejdsgruppe nedsat af EU-Kommissionen, Tourism Sustainability Group. DRF blev valgt til at repræsentere den samlede europæiske rejsebureaubranche i arbejdsgruppen. Arbejdsgruppen blev desværre nedlagt i 2012. I DRF’s europæiske organisation, ECTAA, har DRF en plads i komitéen for destinationer og bæredygtighed og arbejder her på at finde et fælles europæisk fodslag for bæredygtige rejser.
I sin generelle politiske interessevaretagelse over for nationale og globale beslutningstagere arbejder DRF for at skabe de bedst mulige rammevilkår for en bæredygtig udvikling i rejsebranchen og bidrage til debatten om bæredygtighed i offentligheden.
Den rejsende
DRF søger aktivt og bidrager gerne selv til kampagner for at udbrede kendskabet til bæredygtige rejser. DRF har blandt andet deltaget i en kampagne om at stoppe børnesexturisme. DRF har udarbejdet nogle gode rejseråd til dem, der gerne vil rejse mere bæredygtigt, og de kan læses her.
Bæredygtighedsinitiativer:
DRF er lagt sammen med Dansk Erhverv. Læs mere på Dansk Erhvervs bæredygtighedsportal her.