Kursus: Har du glemt paragrafferne?

Vi afholder klagesagskursus/kursus i Pakkerejseloven i løbet af efteråret i Jylland og på Sjælland. Meld dig til nu!

Kurset afholdes i Silkeborg og København
d. 23. og 24. november 2021 fra 10.00 til ca. 17.00 hos Unitas Rejser, Glarmestervej 20, 8600 Silkeborg
d. 30. november og 1. december 2021 fra 10.00 til ca. 17.00 hos DRF, Vodroffsvej 32, 1900 Frederiksberg

Rejsebranchen har været i krise i halvandet år. De fleste rejsebureauer har døjet med mange, lange måneder uden et eneste salg og uden en eneste gennemført rejse.

I takt med den gradvise genåbning, indførsel af coronapas, vacciner og ikke mindst lempelse af rejsevejledningerne, er der heldigvis flere og flere bureauer, der har fået godt gang i salget igen og godt gang i at få sendt rejsende af sted.

Det mærker vi heldigvis også på sekretariatet med spørgsmål, der efterhånden handler mere om pakkerejselovens paragraffer end om, hvad politikerne og deres embedsmænd i forskellige styrelser nu har fundet på.

Da verden lukkede ned, havde den nye pakkerejselov (Lov om pakkerejser og sammensatte rejsearrangementer) kun været i brug i halvandet år, og mange af de nye ting i loven (og nok også nogle af de gamle regler) havde endnu ikke nået at sætte sig fast i bevidstheden, ligesom vi heller ikke rigtigt havde nogen praksis at læne os op ad.

Med mere end et års stilstand er det klart, at medlemmerne er blevet en smule rustne i paragrafferne. Man har ikke fået brugt loven i samme omfang, som hvis vi havde haft ”normale år”. Det er derfor ikke så mærkeligt, hvis man har glemt paragrafferne.

Loven har ikke på noget tidspunkt været suspenderet, som flere fejlagtigt har troet. Men den har til gengæld skullet bruges i en situation, der i bund og grund ikke var taget ordentligt højde for i loven, hvilket har skabt en lang række uafklarede spørgsmål.

For mange rejsebureauers vedkommende har et af lovens kerneområder, nemlig den rejsendes beskyttelse under rejsen, selvsagt også været sat på pause med de mange rejserestriktioner. Det er derfor tid til at få genopfrisket og genopdaget den jura, der er nødvendig for at kunne håndtere de mest almindelige kundeklager.

På kurset gennemgår vi de fleste af pakkerejselovens bestemmelser og kommer naturligvis ind på de mange sager, som Pakkerejse-Ankenævnet allerede har taget stilling til i relation til Covid-19. Her har det primært været spørgsmål om den rejsendes ret til gebyrfri afbestilling og rejsearrangørens omsorgspligt under rejsen, herunder reglerne for førtidig hjemrejse.

Kurset er tilrettelagt, så alle kan være med, og er relevant, uanset om du ikke før har været til et klagesagskursus eller om du har deltaget tidligere. Vi kan nemlig høre på de spørgsmål, vi får lige nu på sekretariatet, at mange vist trænger til at få genopfrisket de gamle regler, ligesom alle kan have godt af at få nærmere indsigt i, hvordan man skal håndtere afbestillingsreglerne i en forhåbentlig snarlig ”post-Covid-19”-situation.

På kurset gennemgår DRF’s jurister pakkerejseloven sammen med en række af de nyeste afgørelser fra Pakkerejse-Ankenævnet. Der vil undervejs være mulighed for grave dybere i nogle af de svære problemstillinger, ligesom gennemgangen er krydret med en række quizzer og opgaver, der gerne skulle gøre kurset mere praktisk anvendeligt.

Pris:

To dages undervisning inklusiv forplejning koster 2.000 kr. + moms pr. deltager.

Hvem kan deltage:

Kurset er kun for medlemmer af DRF.

Hvornår:

Jylland: 23. og 24. november 2021
Sjælland: 30. november og 1. december 2021

Begge dage fra klokken 09.00 til klokken ca. 17.00.

Hvor:

Jylland: Unitas Rejser, Glarmestervej 20, 8600 Silkeborg
Sjælland: DRF, Vodroffsvej 32, 1900 Frederiksberg C

Tilmelding:

For at kunne holde en prisen så lav, er det nødvendigt med bindende tilmeldinger.

Send en mail til drf@travelassoc.dk, hvis du ønsker at deltage.

Kurserne gennemføres kun, hvis der er tilstrækkeligt antal tilmeldte til, at omkostningerne ved gennemførelse af kurset kan løbe rundt.

Tilmelding er bindende, når du modtager en bekræftelse fra DRF på, at din plads er bekræftet. Samtidig modtager du faktura på det samlede beløb.

Bliver du forhindret i at deltage, kan du ikke få refunderet prisen, men du kan overdrage din plads til en anden person, så længe vedkommende enten er ansat i samme rejsebureau som dig eller i et andet rejsebureau, der er medlem af DRF.

Tilmeldingsfrist er 14 dage før kursusstart, og efter denne dato vil du få besked om, hvorvidt kurset bliver gennemført eller ej.

Hvis DRF aflyser kurset på grund af for få tilmeldte, får du naturligvis det indbetalte beløb tilbage.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk