Pressemeddelelse fra DRF

Regionale rejsevejledninger

Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) har siden august advokeret for at Udenrigsministeriet udarbejdede regionale rejsevejledninger i stedet for at fraråde rejser til hele lande. Nu ser det endelig ud til, at ministeriet fra i dag vil gå i gang med at lave regionsopdelte rejsevejledninger til en række lande inden for EU, der opfylder nogle specifikke krav.

Nyheden om at Udenrigsministeriet i dag den 19. november går i gang med at udarbejde regionale rejsevejledninger modtages med både glæde og håb i DRF, brancheforening for rejsebureauer. Det ser nemlig ud til, at en række regionsopdelte vejledninger kan være klar allerede i begyndelsen af december. Det vil give nogle rejsebureauer mulighed for igen at begynde at sælge rejser, og det er noget, man har ventet meget længe på.

”Jeg er virkelig glad for, at Udenrigsministeriet endelig har lyttet til os i branchen og nu vil begynde at lave de regionale rejsevejledninger, vi har ønsket meget længe. Det er et lille skridt på vejen mod lidt mere normale tilstande”, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Det fremgår desuden af Udenrigsministeriets oplæg, at alle rejsende skal lade sig teste fire dage efter, de er kommet hjem for at undgå 10 dages selvisolation. Kviktests i for eksempel lufthavnen er ikke en del af ministeriets oplæg, men vil muligvis komme i spil til forretningsrejsende, som gennem hele krisen har været underlagt særskilte rejseregler.

”Jeg havde forventet, at en kviktest ville have været nok for danske ferierejsende, der vender hjem, og er egentlig lidt ærgerlig over, at det ikke er en del af pakken. Men jeg er glad for de klare retningslinjer, der trods alt meldes ud fra ministeriet efter den fatale slingrekurs, vi var vidne til i forsommeren. Vi har ventet længe på de her opdelte vejledninger, for de er stadig meget relevante at få indført”, siger Lars Thykier.

Der mangler stadig afklaring af en række detaljer, for eksempel er der ikke kommet en plan for, hvornår ministeriet vil udstrække ordningen til også at gælde lande uden for EU.

”Det er jo ikke sådan, at fordi vi nu får opfyldt vores ønske om lidt mere fleksible rejsevejledninger, så kan branchen rejse sig som en anden Fugl Fønix af asken på et par uger. Langt fra. Efter gårsdagens høring om oplevelsesøkonomiens store problemer, tror jeg ikke der er nogen politikere, der er i tvivl om, at branchen stadig lider og kommer til at lide i mange måneder fremover. Så hvis den resterende del af rejsebranchen skal overleve krisen, er det af helt afgørende betydning, at indførelse af regionale rejsevejledninger bliver fulgt op af en brugbar hjælpepakke, der løber frem til sommeren 2021 med fuld dækning af faste omkostninger – herunder lønninger – samt en mulighed for at gå i dvale”, slutter Lars Thykier.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk