Særmeddelelse fra DRF

Kære medlemmer

Vi har endnu gang brug for jeres hjælp.

Da vi kan se, at pressen benytter en ”gammel” pressemeddelelse (fra 1. oktober 2020) for at illustrere branchens problemer, vil vi gerne lave en ny undersøgelse.

Vi ved, at situationen nu er endnu værre end den var, da vi præsenterede den første undersøgelse. Det er desuden stadig meget svært at overbevise myndighederne og politikerne om, at der fortsat er behov for særskilt støtte til de danske rejsebureauer.

Vi oplever stadig ikke forståelse for, at vi er en branche, der rammes ligeså hårdt, som de virksomheder, der er underlagt påbud om at holde lukkede.

Vi har derfor endnu engang brug for nogle mere konkrete tal som vi kan bruge i for eksempel kommende forhandlinger om støttepakker til branchen.

Tallene skal hjælpe os med at trænge igennem med budskabet om, at rejsebureaubranchens overlevelse forudsætter, at den i støttemæssig henseende sidestilles med virksomheder, der er tvangslukkede.

Derfor vil vi gerne have, at du svarer så præcist som overhovedet muligt på nedenstående spørgsmål. Jo større besvarelsesprocent, des bedre stiller det os i vores kommunikation med vores interessenter, for eksempel myndigheder, medier og andre brancheorganisationer.

Du har set spørgsmålene før, for vi stillede dem også i midten af september, men det er som nævnt vigtigt, at vi får helt nye tal at arbejde med.

 1. Navn på rejsebureau
 2. Hvor mange ansatte (antal) havde du i februar 2020?
 3. Hvor mange ansatte (antal) har du pr. 11. december 2020?
 4. Hvor mange ansatte (antal) forventer du at have pr. 1. februar 2021?
 5. Kan du bruge arbejdsfordelingsordningen? Ja/Nej.
 6. Hvor lang tid forventer du, at dit rejsebureau kan overleve, hvis der ikke kommer yderligere støtteordninger ?
  • 0-1 mdr.
  • 1-2 mdr.
  • 3-4 mdr.
  • Over 4 mdr.

Vi skal bruge dine svar senest onsdag den 16. december klokken 12.00. Send dem til drf@travelassoc.dk.

Det er vigtigt, at kun én person pr. bureau besvarer spørgsmålene.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk