Pressemeddelelse

Alperne får konkurrence af fjerne skisportsdestinationer

Vejret er perfekt i Alperne, og der er kommet drøn på salget af skirejser, særligt til de klassiske vinterferieuger 7 og 8. Også skirejser til fjernere destinationer hitter i år, fortæller rejsebureauerne.

Lige om lidt er det vinterferie, og Danmarks Rejsebureau Forenings medlemmer fortæller, at der er rift om de ledige rejser til skisportsstederne i Alperne. Der faldt godt med sne mange steder allerede tidligt i december, og de seneste tre uger har solen skinnet fra en skyfri himmel. De klassiske destinationer får dog konkurrence.

Fjernere destinationer som for eksempel Aspen i Colorado, USA og Whistler i Canada hører nemlig også til både snesikre og populære destinationer for de seriøse skientusiaster og tiltrækker derfor også danskere der vil opleve noget andet end de sædvanlige pister i Europa.

Også de japanske skisportssteder Niseko og Hakuba har også udviklet sig til skidestinationer, som flere efterspørger. Her falder der pulversne i helt andre mængder end i Alperne, og priserne på en uges skiferie er stadig overkommelige for skientusiasten.

Mange vælger at få et professionelt rejsebureau til at hjælpe med planlægningen, for at få den perfekte blanding af vejr, transport og overnatning.

”Når flere gæster vælger et rejsebureau som arrangør i stedet for at stykke skiferien sammen selv, hænger det sammen med, at prisen ofte er den samme – måske endda billigere – samtidig med, at der er rådgivning under hele forløbet,” siger Jakob Hahn, advokat og afdelingschef i Danmarks Rejsebureau Forening.

Han begrunder desuden efterspørgslen på rejsebureauernes services med det at have en professionel rygdækning.

”Mange har måske oplevet at misse deres eget bestilte fly på grund af trafik og sne på destinationen eller stå med håret i postkassen hos et overbooket hotel, der ikke kan eller vil finde et andet værelse. I sådanne tilfælde hjælper et bureau hele vejen, og ved forsinkelser kan man i nogle tilfælde være berettiget til en kompensation fra rejsebureauet.”

Den lidt kortere skiferie henover en forlænget weekend er også en populær rejseform, og det er ikke usædvanligt at rejse på flere skiferier i løbet af vinterperioden, fortæller Jakob Hahn. Mange tager en tur med familien i skoleferien og den næste over en forlænget weekend med en vennegruppe. Såvel forretnings- som ferierejsebureauerne oplever også en stigning i firma- og teambuildingrejser på ski.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk