Brugen af ServiceNow kan være i strid med databeskyttelsesforordningen

Medlemmer deltager gratis i kursus

Hvis du eller nogle af dine underleverandører bruger ServiceNow, er der god grund til at kigge jeres aftaler efter i sømmene.

Brugen af ServiceNow kan nemlig være i strid med databeskyttelsesforordningen, da brugen heraf medfører overførsel af oplysninger til tredjelande (lande uden for EU/EØS).

Det har Datatilsynet slået fast i en ny afgørelse.

ServiceNow er leverandør af en cloudbaseret løsning, som rigtig mange danske virksomheder bruger til at indrapportere og behandle supportsager. ServiceNow løsningen leveres som oftest i et cloud-setup. Det betyder, at der kan foretages systemopdateringer, sikkerhedsopdateringer og/eller sikkerhedspatches af systemet fra lande uden for EU/EØS. Dette er ifølge Datatilsynets nye afgørelse nok til at udgøre en overførsel af oplysninger til tredjelande i juridisk forstand. Deaktivering af ”follow the sun-funktionaliteten” i ServiceNow giver derfor ingen garanti for, at der ikke overføres oplysninger til tredjelande ved brug af systemet.

Hvis du vil vide mere om Datatilsynets afgørelse og hvilke konsekvenser den kan have for dig, så deltag i ITB’s seminar om anvendelse af cloudløsninger i det offentlige, hvor specialistadvokat Heidi Hoelgaard Sørensen fra DAHL advokatfirma stiller skarpt på afgørelsen.

Du kan tilmelde dig arrangementet, der forventes afholdt den 5. marts i København og den 6. marts i Århus. Medlemmer af Danmarks Rejsebureau Forening kan deltage gratis i seminaret og vil efter tilmelding ikke blive faktureret. Tilmelding foregår direkte til ITB via links nedenfor.

Du kan læse mere om arrangementerne her:
København
Århus 

Har du spørgsmål af generel karakter kan du kontakte sekretariatet, og har du brug for en mere konkret og rådgivning anbefaler vi, at du tager kontakt til vores samarbejdspartner specialistadvokat Heidi Hoelgaard Sørensen direkte på tlf. +45 88 91 92 16 eller på hhs@dahllaw.dk.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk