Fra ECTAAs årsrapport

ECTAA* har netop udgivet deres årsskrift for 2021, som handler om alle de områder, man arbejdede med i løbet af 2021.

Danmarks Rejsebureau Forening – og dermed medlemmerne – er medlem af ECTAA, som har hovedsæde i Bruxelles og som arbejder på både europæisk og internationalt plan for rejsebranchen.

Det er via ECTAA, at DRF har relativ let adgang til beslutningstagere i EU-Kommissionen og det er via ECTAA, at DRF har fast plads i en række meget vigtige komiteer, som beskæftiger sig med de forskellige typer af lovgivning (pakkerejser, moms, luftfart m.m.), rejsebranchen er underlagt.

I 2021 blev der selvfølgelig særligt arbejdet med coronarelaterede problemstillinger, og en af milepælene var implementeringen af coronapasset.  I fællesskab har vi – DRF og de øvrige rejsebureauforeninger – gennem ECTAA bidraget med dels at udarbejde, dels at skubbe på for en hurtig vedtagelse og implementering af EU Digital Covid Certificate (DCC), altså det digitale coronapas.

DCC er et harmoniseret system, så man i EU gensidigt kan anerkende hinandens nationale coronapas, som viser, om en person er enten vaccineret, tidligere smittet eller testet negativ. Coronapasset viste sig i 2021 at være meget effektivt til at få sat skub i især det vigtige salg op til sommersæsonen, fortrinsvis på rejser inden for EU. Det så vi også herhjemme i løbet af sommeren 2021.

Airports Council International har rapporteret, at den samlede passagermængde i juli 2021 mere end fordobledes sammenlignet med juli 2020, hvilket tilskrives udrulningen af ​​coronapasset sammen med lempelse af ​​rejserestriktioner.

Internationale rejser er stadig forbundet med mere usikkerhed end europæiske. Her kan ”vores” coronapas tjene som en slags skabelon for, hvordan andre lande kan implementere digitale vaccinationscertifikater for at gøre det lettere at rejse. Arbejdet med det digitale coronapas fortsætter derfor i 2022.

*ECTAA blev grundlagt i 1961 i Bad Kreuznach i Tyskland af de nationale rejsebureauforeninger i de seks stiftende medlemsstater af fællesmarkedet. Senere sluttede andre nationale rejsebureauforeninger sig til. Medlemmerne består af rejsebureauforeninger fra EU-medlemsstaterne samt fra Norge, Schweiz og Storbritannien. Derudover er der tre internationale medlemmer fra Tunesien, Malaysia og Israel.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk