Danmarks Rejsebureau Forening: Hjælpepakke skal indeholde specifikke tiltag

Regeringen har i dag præsenteret en hjælpepakke til erhvervslivet, som følge af de store konsekvenser coronavirussen har bragt med sig. Danmarks Rejsebureau Forening appellerer til, at man tager stillingtil de brancher, der er kraftigt berørt ud fra individuelle kriterier, da behovene for assistance er vidt forskellige.

Coronavirussens konsekvenser har ramt store dele af dansk erhvervsliv, og blandt de meget berørte brancher er rejsebureauerne, der melder om 60-70 pct. færre solgte rejser for de kommende to måneder.

Regeringen har i dag lanceret en hjælpepakke til erhvervslivet, og Danmarks Rejsebureau Forening appellerer til, at man differentierer hjælpeindsatsen, da behovene varierer fra sektor til sektor.

”I rejsebureaubranchen har vi allerede en velfungerende instans i form af Rejsegarantifonden, og det er oplagt, at regeringen kan bruge Fonden til at understøtte vores erhverv, der beskæftiger flere end 4.500 medarbejdere. Og der er brug for hurtig handling,” lyder det fra Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Han understreger dog også, at der er flere fællestræk på tværs af erhvervslivet.

”For langt de fleste virksomheder skal der falde lønninger om 2-3 uger, og med den omsætningsnedgang mange er vidner til, er slutningen af marts en deadline, som alle erhverv fremhæver i forhold til regeringen. Her vil en reducering af udgifter til medarbejdere og måske også udskydelse af skatteindbetalinger inden da være af stor betydning,” siger Lars Thykier.

Han nævner selv muligheden for en straks-aktivering af dagpengesystemet for medarbejdere i udsatte erhverv, således at virksomhederne får nedbragt deres lønomkostninger nu.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk