Danmarks Rejsebureau Forening om coronavirus: Der mangler koordinering i EU

Der er ikke meget koordinering på tværs af EU. Sådan lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening, der efterlyser samarbejde mellem landene. Det kunne nemlig hjælpe med at begrænse virussens spredning og øge trygheden hos blandt andet rejsende.

Coronavirussen har spredt sig til hele Europa, men det har de gode ideer til at håndtere og inddæmme sygdommen desværre ikke. Det mener Danmarks Rejsebureau Forening, der beklager det manglende samarbejde på tværs af EU.

Foreningen undrer sig blandt andet over, at karantæneregler, hjemsendelsesaftaler og meget mere ikke koordineres. Det ville nemlig bidrage til at kontrollere smitten og øge trygheden hos rejsende, lyder budskabet.

”Myndighedernes manglende samarbejde landene imellem inden for EU har bestemt ikke været med til at sætte en bremse på coronavirussens udvikling. Ingen stopper op og ser, hvem der har fat i effektive løsninger. Den manglende videndeling er til skade for blandt andet rejsebureauer, som mærker drastiske fald i rejselysten,” fortæller Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Han undrer sig over, at EU ikke indfører ensretning, hvad angår karantæneregler, og at man forsøger at iværksætte flere tiltag for at inddæmme de områder, hvor virussen smitter med størst fart.

”Når ingen snakker sammen, og alle lande i EU laver egne løsninger, så er umuligt at forestille sig, at vi opnår det bedste resultat. Der er brug for en ensretning, hvilket blandt andet vil give rejsende en tryghed og høj grad af gennemsigtighed i forhold til, hvor det er sikkert at rejse, og hvordan de er stillet, hvis de skulle komme i karantæne eller selv blive smittet i udlandet. I dag er det forskelligt fra land til land,” siger Lars Thykier.

Han eksemplificerer også ved, at danskere har været i karantæne i udlandet for så igen at skulle i karantæne, når de kommer hjem, da reglerne ikke er de samme. Han undrer sig også over, at en rejsende fra Norditalien kan gå ud af et fly og holde ferie i Danmark, mens en dansker på samme fly skal direkte hjem i karantæne.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk