Googlestatistik i DRF

Som alle andre tjekker vi, hvor mange der besøger vores hjemmeside

På sekretariatet laver vi hver eneste måned en kort statistik over, hvor mange besøgende vi har haft på hjemmesiden, hvor længe de har besøgt os, hvad de har læst, hvad de har søgt på og så videre. Ikke spor anderledes end hvad stort set alle andre, der har en hjemmeside, gør.

Ud fra de ting, Google fortæller os, skruer vi nogle gange lidt her og der i vores CMS, taler om, hvorvidt vi synes tallene er gode eller dårlige, hvor meget de er gået op og ned og så videre. Men helt grundlæggende er der normalt ikke de store udsving fra måned til måned.

Vi kan for eksempel aflæse, at det mest er medlemmer, der besøger os, hvilket selvfølgelig er helt naturligt. Det kan vi blandt andet se, fordi klikkene i stor stil kommer fra links, vi fx har sendt i en særmeddelelse, som kun sendes til medlemmer. Vi har også nogenlunde det samme antal besøgende hver eneste måned. Faktisk har udsvingene i mere end et år været så ubetydelige, at vi næsten kunne gætte på forhånd, hvilke sider på hjemmesiden, der ville være mest klikkede, hvor mange besøg vi havde haft og så videre.

Altså, lige indtil midt i marts 2020. Statistikken ser helt anderledes ud nu. Vi får omkring dobbelt så mange klik på hjemmesiden i disse måneder som før marts 2020. Vist er det stadig de låste medlemsindlæg, der får flest klik, og dermed er det heldigvis stadig medlemmerne, der bruger hjemmesiden mest. Men sider, der før lå langt nede ad listen, er hoppet mange pladser op, og søgeord/termer, vi aldrig har set før, dukker også op på prominente topplaceringer. Selvfølgelig kan vi ikke se, om det er et medlems søgning i Google på et eller andet, der har bragt vedkommende ind på vores hjemmeside, men vi vælger at tro, at det er interesserede uden for medlemskredsen, som i de seneste måneder har brugt vores hjemmeside så meget, at det virkelig batter i vores Google-statistik.

Siden med alle aktive medlemmer har altid fået mange hits, men slet ikke som nu. De enkelte medlemssider får også mange flere hits end tidligere, og selvom vi selvfølgelig ikke kan vide det, så gætter vi på, at det er ikke-medlemmer, der er inde at kigge.

At vi er i en anden tid end for bare få måneder siden fremgår endnu mere tydeligt af de søgeord og søgetermer, folk har brugt og som har ledt dem til www.travelassoc.dk. Her er et lille udvalg af søgeord, vi i hvert fald ikke havde set i vores statistikker før 1. marts:

rejsebranchen corona, rejsebureau corona, drf corona, rejseselskaber corona, simon kollerup, hjælpepakke rejsebureauer, erhvervsordførere, rejsebranchen bløder og travel ass …

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk