Presseomtale de seneste 14 dage

Ekstraordinært fokus

Der har været et helt ekstraordinært fokus på Danmarks Rejsebureau Forening og foreningens medlemmer i de sidste knapt 14 dage. Vi ved alle, hvorfor der har været dette store fokus, og selvom baggrunden herfor er både dramatisk og trist og får meget store konsekvenser i fremtiden, vil vi alligevel gerne informere om både pressearbejdet og pressedækningen i de sidste to uger.

Vi har blandt andet sendt intet mindre end syv forskellige pressemeddelelser, hvilket lidt skarpt skåret svarer til det antal, vi sender på godt et år! Pressemeddelelserne – der alle omhandler covid-19’s indflydelse på rejsebureaubranchen på den ene eller den anden måde – er ubetinget de meddelelser, journalisterne på vores presseliste har åbnet allerflest gange overhovedet siden vi begyndte at tælle via Mynewsdesk i 2016.

De tre mest læste pressemeddelelser

Pressemeddelelsen om opfordringen til at vente med tilbagebetaling er topscorer, og den ligger foran nummer to med mere end tre gange så mange klik. Nummer to er den pressemeddelelse, som omhandlede danskere i Marokko og som vi sendte i samarbejde med Udenrigsministeriet. Tredjepladsen indtages af vores første ”corona-pressemeddelelse”, som vi sendte d. 9. marts under overskriften: Rejsebureauer om corona-virus: ”Vi har aldrig set noget lignende”. Læs eller genlæs den her.

De fleste pressemeddelelser, vi har sendt, ligger i øvrigt på forsiden af foreningens hjemmeside, og man kan også finde dem alle via vores nyhedsrum på Mynewsdesk her.

Fra d. 9. til d. 21. marts er Danmarks Rejsebureau Forening nævnt i alle typer af medier (web, dagblade, nyhedsbureauer, TV-indslag, web) 218 gange.

Artikler og andre omtaler

Langt det meste omtale baserer sig på de ovennævnte pressemeddelelser, men dertil kommer yderligere et antal artikler og interviews, vi har stillet op til eller er nævnt i af anden årsag end en pressemeddelelse.

Det har blandt andet udmøntet sig i artikler under overskrifterne: Det skete der, da dansk økonomi styrtede i grus: »De her dage er dage, hvor rekorder slår rekorder«, Refundering af rejser kan betyde konkurser: “Senest ved udgangen af april vil mine medlemmer være gået konkurs, hvis de skal betale de penge tilbage”, Her slår coronakrisen ekstra hårdt: Kriseramte brancher trygler om akut hjælp, og Rejsebureauer skal betale milliardbeløb tilbage for aflyste rejser – ny hjælpepakke er »alt for lidt«.

Desuden er der flere politikere, der taler rejsebranchens sag på blandt andet Twitter og LinkedIn.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til pressearbejdet.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk