Presseklip DRF

Siden sidst

Den forrige undersøgelse af, hvor og hvor meget DRF var nævnt i medierne, afsluttede vi 13. oktober. Siden da har blandt andet det amerikanske præsidentvalg og ikke mindst minkskandalens mange facetter været svære at ”konkurrere” med, når det gjaldt medieomtale.

En optælling viser dog, at vi alligevel er trængt igennem den øvrige støj og er blevet nævnt 179 gange mellem 13. oktober og 24. november 2020. Til sammenligning er brancheorganisationen HORESTA nævnt 684 gange i samme tidsrum.

Sammenligner vi størrelsen på ”vores” og ”deres” branche er der ikke den store forskel på, hvor meget taletid, vi hver især får i medierne.

Horestas sekretariat er  fx ca. 10 gange større end DRF’s, men vi kan desværre heller ikke komme udenom, at den hjemlige oplevelsesindustri (restauranter, barer, natteliv, hoteller, seværdigheder m.v.) og dens problemer ofte er langt mere vedkommende for journalister end rejsebureaubranchens ditto.

Artikler og indslag stammer fra webkilder (ofte dagbladenes hjemmesider og branchemediet Standby), landsdækkende, regionale og lokale dagblade, nyhedsbureauer, tv og radio. Det var især Udenrigsministeriets udmelding om muligheden for regionale rejsevejledninger, der fik journalisterne til tasterne, men også Bravo Tours konkurs og genetablering samt Lars Thykiers debatindlæg i Berlingske Tidende, der har givet medieomtale.

Desuden har de tre pressemeddelelser, vi har sendt i perioden også genereret opkald og andre henvendelser fra medier. Pressemeddelelserne kan ses på www.travelassoc.dk i båndet nederst på siden eller på vores nyhedsside på platformen Mynewsdesk her.

Nogle af overskrifterne fra perioden er:

  • Rejsebranchen undrer sig: Hvorfor må vi ikke få del i regeringens hjælpepakker?
  • Rejsebranchen i chok: »Aftalen er ubrugelig, og sker der ikke noget, betyder det konkurser og fyringer«
  • Foreningsdirektør “meget ked af” hjælpepakke: Den kommer ikke rejsebranchen til gode
  • Debat: Tør regeringen ikke sige højt, at den vil lukke rejsebranchen?
  • Bravo Tours genopstår fra de døde, men til en høj pris
  • Kammeradvokaten skal se nærme på Bravo Tours-konkurs
  • Rejsebranchen er skuffet over hjælpepakke
  • Rejsebranchen i knæ – vil have regionale rejsevejledninger (denne artikel er trykt i 29 forskellige dagblade)
  • Et lille håb er tændt for rejselystne danskere (denne artikel er trykt i 31 forskellige dagblade)

Man kan finde de fleste artikler online enten via dagbladenes e-aviser eller websider, men mange af dem ligger bag betalingsmur eller kræver abonnement.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk