Pressemeddelelse fra DRF

Spanien lukkes ned

Udenrigsministeriet har netop sendt en pressemeddelelse om, at alle unødvendige rejser til Spanien frarådes. Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) undrer sig og mener, at beslutningen er taget på et spinkelt grundlag. DRF har i flere uger udtrykt ønske om en regional rejsevejledning for Spanien.

Covid-19 spreder sig på det spanske fastland, og smittetrykket er nu så højt, at Udenrigsministeriet fraråder rejser dertil. Det er en fornuftig beslutning. Men at man fra Udenrigsministeriets side beslutter at lukke hele landet med et enkelt pennestrøg er urimeligt. På både Balearerne og De Kanariske Øer er der ikke tale om nogen alarmerende stigning i smittetrykket, og danske turister bør derfor stadig have muligheden for at rejse til for eksempel Mallorca, også i de kommende måneder.

Derfor ønsker Danmarks Rejsebureau Forening, at Udenrigsministeriet genbesøger deres hidtidige beslutning om ikke at udarbejde regionale rejsevejledninger for visse lande, fordi det er for ”administrativt tungt”.

”Det er fair nok, at der skal lukkes for rejser til for eksempel Catalonien, hvor smitten breder sig. Men det er kommet som noget af en overraskelse, at Udenrigsministeriet bare lukker hele landet ned, og ikke engang overvejer at udforme en mere differentieret rejsevejledning”, siger Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

”Vores forventning er nu, at ministeriet snarest indfører en regional rejsevejledning for Spanien. Kanarieøerne ligger flere tusind kilometer fra Barcelona, de har et meget lavt smittetryk og der burde ikke være noget til hinder for, at danskere trygt kan rejse til for eksempel Tenerife eller Gran Canaria. Vi synes helt enkelt, at det er en forkert beslutning, man har truffet,” siger Lars Thykier.

Ønsket om regionale rejsevejledninger gælder i øvrigt ikke kun for Spanien. Det vil også give mening for andre store lande, herunder for eksempel USA, Indien, Kina, Thailand, Tyrkiet og Tyskland.

Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning indebærer at rejsende, der allerede er i Spanien, kan rejse hjem efter deres oprindelige rejseplan på deres oprindelige billet. Der er således ikke tale om, at den rejsende skal komme hjem med det samme eller skal evakueres. Heller ikke selvom der måske er mere end en uge tilbage af rejsen.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk