Særmeddelelse fra DRF

Kære medlemmer

Fra næste år bliver det obligatorisk med en ETA (Electronic Travel Autorisation) for at kunne rejse ind i Storbritannien. Altså samme system som vi kender fra den amerikanske ESTA, der også skal søges om inden afrejse.

Det er ifølge de engelske myndigheder intentionen at rulle systemet ud til at gælde alle besøgende, der ikke rejser på et visum uanset de besøgendes alder.

Lande, hvis borgere skal søge om et visum for at opnå indrejse i England kan ses her: Immigration Rules – Immigration Rules Appendix Visitor: Visa national list – Guidance – GOV.UK (www.gov.uk)

I første omgang, det vil sige i begyndelsen af 2024, bliver systemet rullet ud til at alene at gælde borgere i CCG-landene (se dem her: Member States (gcc-sg.org)), men senere i 2024 er det meningen, at alle rejsende fra EU, og dermed også dansk rejsende, skal søge om en ETA for at kunne rejse ind i England. Der gælder kun ganske få undtagelser.

ETA’en kommer til at koste ca. £10 og skal søges online. Startdatoen på, hvornår systemet rulles ud for EU-borgere forventes at være til efterår/vinter 2024, men det ligger endnu ikke helt fast.

Ansøgningsprocessen inkluderer ansigtsbiometri samt upload af foto eller scanning af den rejsendes pasfoto-side, og det er derfor ikke muligt for rejsebureauer at ansøge om ETA på gæstens vegne, medmindre gæsten er fysisk til stede hos rejsebureauet. Ansøgningsformularer findes kun på engelsk, men der arbejdes på maskinoversættelse til andre sprog.

Sælger man rejser til Storbritannien er det altså en god idé allerede nu at få oplyst om de forventede nye indrejsekrav under beskrivelserne af rejser, der går til Storbritannien.

Det er som altid kundens ansvar at opfylde kravene til indrejse, men det er rejsebureauets pligt at oplyse om, at de findes.

Det er ikke nok at skrive det i de almindelige betingelser. Kravet skal fremgå af tilbuddet, inden kunden takker ja til det, og det skal leveres på et varigt medium.

Læs mere om ETA her: Visas and Borders – ETOA – European tourism association | 1,100+ members : ETOA – European tourism association | 1,100+ members.

Myndighederne i Storbritannien afholder senere på året webinarer om udrulningen af ETA’en. Deltag evt. i et af disse for mere info. Tidspunkter findes her.

Man kan også  følge med på dette link, som løbende opdaterer, hvilke nationaliteter, der bliver omfattet af ETA: Electronic travel authorisation (ETA) – GOV.UK (www.gov.uk)

Kontakt gerne sekretariatet, hvis du er i tvivl om de nye regler for indrejsetilladelse til Storbritannien.

Danmarks Rejsebureau Forening
Børsen
DK-1217 København K
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: kontakt-drf@danskerhverv.dk
www.travelassoc.dk