Ny vejledning fra Datatilsynet

Udlevering af oplysninger

Det er næppe er hverdagskost i et rejsebureau, at man skal give personoplysninger om fx sine kunder eller medarbejdere til politiet. Omvendt kan det sagtens ske, at man kommer i en situation, hvor politiet efterspørger specifikke personoplysninger, eller at ens virksomhed selv har indgivet en anmeldelse til politiet.

Der er meget vide rammer for, hvilke oplysninger politiet kan kræve hos private (og offentlige for den sags skyld) virksomheder, men kravet skal altid være begrundet i en konkret efterforskning eller anden politimæssig opgave.

Man skal derfor ikke være nervøs for at overtræde GDPR-regler, hvis politiet efterspørger personoplysninger, men man skal naturligvis sikre sig, at det rent faktisk er politiet, der anmoder om de pågældende oplysninger.

Datatilsynet har for nylig udgivet en vejledning om udveksling af personoplysninger med politiet. Du kan læse og downloade den her. Der er flere gode eksempler på, hvornår og hvorfor, man skal udlevere oplysningerne.

Du er også velkommen til at kontakte sekretariatet, hvis du har spørgsmål om GDPR og udlevering af personoplysninger til politiet.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk