Pressemeddelelse fra DRF

Hurtig implementering er påkrævet

Europa-Parlamentets såkaldte LIBE-komité og Det europæiske Råd har netop indgået en aftale om udrulning af et fælleseuropæisk coronapas. Passet skal sikre mulighed for fri bevægelse inden for EU hurtigst muligt og gerne inden den 1. juli 2021. Hurtig implementering af coronapasset vil få enorm betydning for de mange rejsebureauer og deres gæster, der endnu ikke ved, om de tør binde an med en rejse i den kommende sommer.

Der er brug for, at EU & Schengenlandene så hurtigt som muligt implementerer det fælleseuropæiske coronapas. Virksomheder og privatrejsende har behov for så klare retningslinjer som muligt, når de forhåbentlig meget snart kan begynde at bevæge sig ud i EU igen på forretningsrejse eller ferie.

”Hurtig implementering er altafgørende for den danske rejsebranche. Hvis vi får coronapasset på plads nu, kan noget af den delvist kuldsejlede sommer måske nå at blive reddet. Jeg kan godt forstå, at danskerne lige nu træder på bremsen i forhold til at købe rejser, men et fælles coronapas, der giver nogenlunde gnidningsfri adgang til de lande, der nu er åbne, vil hjælpe mange på vej til at tage den endelige beslutning om at rejse eller blive hjemme”. Det siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening (DRF).

Der er også et stort behov for at få en afklaring på, hvilke lande i EU, der ikke kan være klar med coronapas senest den 1. juli 2021, og hvordan disse skal håndteres. Der er lagt op til, at disse lande får en frist på seks uger til at implementere det fælles coronapas, og at man i denne periode skal godkende nationale coronapas. Det sagt, så ville det være rigtig godt, hvis alle lande der har godkendt aftalen, også er klar til at leve op til den senest 1. juli 2021.

”Danmark er lige nu førende i forhold til at forberede introduktion af den danske version af EU-coronapasset. Det er rigtig godt. Men alle de andre EU & Schengenlande skal også være med fra start. Derfor er der brug for at Regeringen presser på for at alle lande, der har indgået aftalen også er klar så hurtigt som muligt og senest 1. juli 2021. Uanset at EU’s deadline nu er den 1. juli 2021, så forventer jeg, at Danmark fortsat fastholder, at fase 4-åbningen for udlandsrejser er den 26. juni 2021”, siger Lars Thykier.

DRF henviser også til den pressemeddelelse, som organisationen Tourism Manifesto udsendte i går den 26. maj 2021. Tourism Manifesto repræsenterer mere end 60 forskellige turismeorganisationer i EU, herunder ECTAA, den fælleseuropæiske rejsebureauforening. Pressemeddelelsen “Europe’s travel & tourism sector welcomes adoption of “EU Digital Covid Certificate” Regulation and urges swift implementation” kan læses her.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk