Særmeddelelse fra DRF

Kære medlemmer

DRF har modtaget information om det brev (se det her), der er udsendt til en række rejsebureauer fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri: Landbrugsstyrelsen om rejsebureauernes pligt til at informere rejsende fra tredjelande om indførsel af planter, frugt, frø og andre planteprodukter.

Reglerne for indførsel af ovennævnte produkter følger af en EU-forordning, der trådte i kraft i december 2019. Forordningen betyder, at reglerne er strammet væsentligt i forhold til tidligere.

Rejsebureauer, der arrangerer rejser til tredjelande (alle lande uden for EU) er forpligtede til at indmelde en kontaktperson til Landbrugsstyrelsen senest 24. september 2021 og senest 8. oktober 2021 sikre, at informationer om bagagereglerne for indførsel af frugt, grøntsager, planter, blomster og frø bliver formidlet til alle kunder og gøres synlige for alle rejsende fra tredjelande. Det kan for eksempel være via hjemmesiden (Landbrugsstyrelsen vedhæfter et banner, man kan bruge, hvis man vil).

Bureauer, der ikke arrangerer rejser uden for EU, skal ikke foretage sig noget i denne anledning, da oplysningsforpligtelsen ikke gælder dem.

Til gengæld er det et krav at informere, hvis du sælger rejser uden for EU. Kontakt DRF, hvis du har spørgsmål.

Brevet indeholder al information om, hvordan man går videre i processen.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk