Særmeddelelse fra DRF

Kære medlemmer

Danmarks Rejsebureau Forening inviterer hermed til online orienteringsmøde med Lars Thykier på torsdag den 25. februar 2021 kl. 13.00. Mødet forventes at vare ca. 30 minutter, og det kommer til at foregå via platformen Go To Meeting.

Efter kort indledning vil der være mulighed for at stille spørgsmål til Lars via chatten.

Der fremsendes deltagerlink til tilmeldte medlemmer inden mødet. Du skal tilmelde dig til Louise Alkjær på lal@travelassoc.dk senest torsdag formiddag kl. 10.00.

Det overordnede emne for online-mødet er det samråd, der bliver afholdt i morgen, tirsdag den 23. februar 2021. Det er Folketingets erhvervsudvalg, der skal i samråd med erhvervsminister Simon Kollerup. Samrådet er åbent, og man kan se det live på Folketingets tv-kanal her.

Overskriften på samrådet er: Åbent samråd i Erhvervsudvalget om covid-19-hjælpen til den danske rejsebranche og oplevelsesøkonomi. Åbent samråd med erhvervsministeren om hjælp til og genstart af den danske rejsebranche og oplevelsesøkonomien.

Danmarks Rejsebureau Forening har på opfordring fra erhvervsordførerne foreslået en række spørgsmål, som vi håber, at ordførerne vil tage med på samrådet. Vi har blandt andet forslået, at man skal spørge, om regeringen vil genoverveje at betragte den de facto tvangslukkede rejsebranche på lige fod med juridisk tvangslukkede brancher. Dette med efterfølgende mulighed for at branchen kan gøre brug af de særlige kompensationsordninger. Vi har også foreslået, at man spørger, om de forskellige støtteordninger kommer til at løbe længere end til at rejsevejledningerne lempes, for eksempel indtil de første rejser bliver gennemført.

Udover en række spørgsmål om hjælpepakkerne, blandt andet om, hvorvidt det administrative kan gøres smidigere og om der kan ske hurtigere udbetaling, har DRF også foreslået, at man tager stilling til hel eller delvis eftergivelse af lånene, der er optaget via Rejsegarantifonden.

Statsministeren forventes at holde pressemøde på onsdag den 24. februar 2021 om delvis genåbning af Danmark. Hvis der under pressemødet kommer noget frem, der er relevant for rejsebranchen, vil vi også komme ind på dette til onlinemødet – særligt i forhold til rejsevejledningerne, men også i forhold til hjælpepakker m.v.

Husk at tilmelde dig mødet til Louise Alkjær på lal@travelassoc.dk senest torsdag formiddag. Mødet er kun for medlemmer af Danmarks Rejsebureau Forening.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk