Info om legionærsygdom

Hoteller fjernet fra liste

Det er ganske vist covid-19, der har gjort ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) kendt i bredere kredse, men ECDC, nærmere bestemt ”underafdelingen” European Legionnaires Disease Surveillance Network (ELDSNet) har længe været kendt af DRF’s medlemmer.

Det er ELDSNet, der sender information om hoteller og andre overnatningssteder, som er under mistanke for at være smittekilde til legionærsygdom/legionella.

Jo mere EU åbner for rejser, desto større bliver risikoen igen for, at man kan blive ramt af legionærsygdom på et hotel, især på hoteller, som måske har været lukket ned i over et år. Derfor vil DRF igen begynde at informere om hoteller, som ELDSNet vurderer som smittekilde til legionærsygdom.

Vores opfordring er altid, at man som rejsebureau sikrer sig, at forholdene er bragt i orden på det pågældende hotel, inden man sender gæster dertil, hvis man er vidende om udbrud af legionærsygdom på stedet.

I denne omgang handler det dog om to hoteller i Italien, som ECDC ELDSNet har fjernet fra deres ”sorte liste”, fordi de ikke længere vurderer, at de er smittekilder.

Det drejer sig om San Giovanni, San Giogio Ionico-Taranto i Apulien og Hotel Residence Le Playe, S. Domenica di Ricadi i Calabrien. Den samlede liste med hoteller kan ses her.

NB. Legionærsygdom er en lungesygdom, men har intet med covid-19 at gøre. Blandt andet smitter legionærsygdom ikke fra menneske til menneske. Læs mere her om legionærsygdom her.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk