Pressemeddelelse

Manglende forsikring på skituren kan blive dyrt

 

Det er sæson for skiferier, men mange danskere rejser til de sneklædte pister ude i verden uden en dækkende forsikring. Ifølge Danmarks Rejsebureau Forening kan den manglende forsikring få meget store økonomiske konsekvenser for de rejsende, hvis uheldet er ude.

Skolernes vinterferie nærmer sig, og mange danskere gør igen i år klar til at bruge fridagene på skisportssteder rundt om i verden. Men i takt med at uge 7 og 8 er de travleste uger for de rejsebureauer, som specialiserer sig i skiferier, så er det også de uger, hvor flest danskere kommer til skade på ferien.

Når uheldet er ude, er der dog stor forskel på, hvordan danskerne er dækket. For mange glemmer rejseforsikringen, eller tror at det blå sygesikringskort dækker det samme som en forsikring. Der er også mange, som uforvarende rejser med forsikringer, der ikke indbefatter uheld forbundet med at stå på ski, fortæller advokat og afdelingschef Jakob Hahn fra Danmarks Rejsebureau Forening.

”Rejsende kan godt få behandling med det blå sygesikringskort på rejser i EU, men man skal huske, at man kun har ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands borgere. Det betyder blandt andet, at den tilskadekomne som regel ikke kan benytte skidestinationens private lægeklinikker, men ofte må rejse for at komme til nærmeste offentlige klinik eller hospital. Hjemtransport skal man selv betale,” fortæller han.

 

Han uddyber, at når man tænker på, at risikoen for at komme til skade på skiferie er markant større end på almindelige ferier, er det vigtigt at have en rejseforsikring, der dækker i tilfælde af ulykker og skader forbundet med netop skisport.

”Der kan være mange gode grunde til at rejse med den rejseforsikring, der er inkluderet i ens indboforsikring eller en forsikring, som visse kreditkort tilbyder, hvis man betaler sin rejse med sit kreditkort. Men i mange tilfælde er man heller ikke hér dækket, hvis uheldet skyldes skisport. Man gør derfor klogt i at tjekke, om disse typer af forsikringer dækker skader i forbindelse med skisport. Samtidig kan man heller ikke regne med, at den alarmcentral, der stilles til rådighed i forbindelse med ulykker er dansk eller har dansktalende personale,” fortæller Jakob Hahn.

Han tilføjer, at skiglade danskere, der kommer til skade, bliver syge eller på anden vis har behov for hjælp, mens de er af sted, altid kan henvende sig til deres rejsebureau for at blive hjulpet videre.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk