Særmeddelelse fra DRF

Kære medlemmer

Udenrigsministeriet har netop lanceret den nye Rejseklar app, som blandt andet rejsebranchen har været med til at udvikle.

Den nye Rejseklar app (i første version) er nu tilgængelig i App Store og på Google Play. Den gamle app (nu kaldet ”UM Rejseklar”) er fortsat tilgængelig og vil være det en måneds tid endnu, så man skal måske scrolle lidt for at finde den nye app.  Udenrigsministeriet arbejder fortsat videre med mere funktionalitet til appen, så den endelige version af appen forventes ude ultimo maj.

I den nye Rejseklar app har Udenrigsministeriet forbedret følgende:

  • Brugervenlighed: Brugerrejsen i appen er forsimplet, så det er nemmere at få overblik, hvilken information Udenrigsministeriet tilbyder for et givent land.
  • Operativt indhold: Strømlining af indholdet i appen og udarbejdelse af en række konkrete vejledninger til brug på rejsen i tilfælde af fx mistet pas, sygdom osv.
  • Beskedoverblik: I appen findes der nu en side, der hedder ”Mine notifikationer”, hvor brugeren kan genfinde de beskeder, som Udenrigsministeriet har sendt til brugeren. Tidligere har det ikke være muligt at genfinde disse beskeder i appen.
  • Driftsikkerhed: Brugeroplevelsen i den nye app er også forbedret, idet den nye app er væsentligt hurtigere end den gamle. Den nye app indeholder selvfølgelig heller ikke de fejl, som den gamle app har haft.
  • Tilgængelighed: Den nye app efterlever kravene om tilgængelighed for offentlige apps og websteder, så brugere med fx synsforstyrrelser har bedre mulighed for at bruge appen.
  • Udenrigsministeriet arbejder fortsat på mere funktionalitet, fx:
    • Abonnere på et land: Brugeren vil kunne abonnere på opdateringer for et land uden at være tilmeldt Danskerlisten for det pågældende land. Det vil sige, at brugeren vil modtage de beskeder, som Udenrigsministeriet udsender for det pågældende land, eller når Udenrigsministeriet foretager substantielle ændringer af rejsevejledningen for landet. Det er en funktion, som UM håber kan have interesse for rejse- og forsikringsbrancherne.
    • Redigere tilmelding til Danskerlisten: Brugere vil kunne redigere en eksisterende tilmelding til Danskerlisten, hvis de fx har lavet tastefejl i forbindelse med tilmeldingen. Tidligere har dette ikke været muligt.

Markedsføring af ny Rejseklar app
Udenrigsministeriet forventer at igangsætte en – primært digital – markedsføringskampagne fra primo juni. I den forbindelse har ministeriet nogle videoer og andet digitalt indhold, som vil blive delt på sociale medier. Derudover overvejer man at udarbejde fysisk materiale til uddeling i forbindelse med messer, lufthavne, osv.

Udenrigsministeriet vil meget gerne have rejsebureauernes hjælp til at udbrede kendskabet til den nye app. Hvis det giver mening, kan Udenrigsministeriet dele grafikker, bannere, flyers, etc. med de rejsebureauer, der er interesserede. Materialet kan bruges på fx hjemmesider, i kvitteringsmails, nyhedsbreve, magasiner, m.v.

Udenrigsministeriet vil meget gerne høre, hvad rejsebureauerne har brug for fra Udenrigsministeriet, så de kan gøre det så nemt som muligt for branchen at udbrede kendskabet til appen blandt kunder, kollegaer, osv. Alle gode idéer er velkomne.

Skriv til Kristian Pihlkjær Nitschke, der er fuldmægtig i Borgerservices afdeling for bistand og beredskab. Kristians mailadresse er krinit@um.dk. Man kan også kontakte Kristian på direkte telefon 21 29 23 53.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk