Pressemeddelelse fra DRF og RiD

Pressemeddelelse om rejsevejledningerne

Rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet er for restriktive og går længere end nødvendigt. Det vurderer de to brancheforeninger Rejsearrangører i Danmark (RiD) og Danmarks Rejsebureau Forening (DRF), som mener, at rejserestriktioner i vidt omfang skal erstattes af regionale rejsevejledninger og testning.

Danskerne har for alvor taget Udenrigsministeriets rejsevejledninger til sig under corona-krisen. Desværre frarådes ferier til unødigt mange rejsemål, fordi rejsevejledningerne bygger på en præmis om, at det er sikkert at være i Danmark og usikkert at rejse på ferie til udlandet. Og det er forkert, lyder det fra Rejsearrangører i Danmark (RiD) og Danmarks Rejsebureau Forening (DRF).

Udenrigsministeriets rejsevejledninger har traditionelt haft til formål at vejledede danske ferierejsende om risici på rejsemålet, som for eksempelvis terrorrisiko samt fare for blandt andet oprør, uro eller naturkatastrofer. De to brancheforeninger mener dog ikke, at corona-smitte er sammenligneligt med dette.

”Corona-situationen kan ikke sammenlignes med et terrorangreb eller et jordskælv. Omstændighederne og risikoen for at pådrage sig coronavirus er i udgangspunktet det samme, om du er herhjemme, på Gran Canaria, i USA eller i Amsterdam. Vi har ikke brug for mere fraråden. Vi har brug for, at danskerne trygt kan rejse til udlandet med god og tydelig information om den pågældende region, de rejser til”, siger direktør Lars Thykier, Danmarks Rejsebureau Forening.

”Det siger sig selv, at danskernes sundhed og sikkerhed har første prioritet, men vi har endnu ikke set dokumentation for, at danske rejsende er smittet under flyrejser, eller at der skulle være mange danskere, som er smittet med coronavirus på deres udlandsrejse. Vi skal derfor have de regionsopdelte rejsevejledninger nu”, fortsætter Lars Thykier.

”Vi har sendt et forslag til Udenrigsministeriet om en ny måde at udarbejde rejsevejledninger på. Kernen i forslaget er, at ferierejser til orange områder fremover ikke frarådes, men at man i stedet indfører krav om testning ved hjemkomst til Danmark fra et orange område”, siger direktør Henrik Specht, Rejsearrangører i Danmark.

”Hvis man i dag rejser til et ”orange” land, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til, opfordres man til at gå i karantæne i to uger. Vi mener, at en bedre løsning er, at man umiddelbart efter hjemkomst bliver testet. Det vil give flere mulighed for at rejse på ferie. Og det vil hjælpe den i forvejen hårdt ramte rejsebranche. Vi håber derfor, at Udenrigsministeren vil indlede en dialog med os om fremtidens rejsevejledninger”, afslutter Henrik Specht.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk