Pressemeddelelse fra DRF
SAS har i over et halvt år forsømt at tilbagebetale de beløb, deres kunder har krav på. Det er i direkte strid med almindelige aftaleregler og desuden en alvorlig krænkelse af EU’s forordninger på flyområdet. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har mistet tålmodigheden og vil ikke længere acceptere at flyselskaberne overhører de påbud, der udstikkes. Danmarks Rejsebureau Forening undrer sig og kalder SAS’ handlinger helt uacceptable.
SAS og andre flyselskaber læner sig op ad en politianmeldelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, hvis ikke de betaler tilbage til de kunder, der har krav på det. SAS har modtaget støtte i milliardklassen i forbindelse med Covid-19-krisen, og derfor er der heller ingen fornuftig forklaring på, hvorfor selskabets kunder ikke for længst er kompenserede.
”Vi har fuld forståelse for at SAS ikke kunne følge med i krisens første måneder og måtte appellere til deres kunders tålmodighed, men nu er der altså gået et halvt år, og det er for længe. SAS skal i gang med at betale deres kunder tilbage med det samme”, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.
Det er ikke kun forbrugerne, der ikke har fået deres tilgodehavender. Også rejsebureauer, som har købt flybilletter gennem SAS, står nu på sjette måned uden den tilbagebetaling, de har krav på. Mange rejsebureauer har for længst kompenseret deres kunder, og for nogle bureauers vedkommende drejer det sig om flere millioner, de har lagt ud i den tro, at SAS refunderede så hurtigt som muligt.
”Det er fuldstændig uacceptabelt at rejsebureauerne, der for manges vedkommende er relativt små virksomheder uden et stort kapitalberedskab, skal lægge ud for et stort, statsligt selskab, der oven i købet har modtaget statsstøtte. Jeg køber ikke deres undskyldning om, at de ikke har tid til at foretage tilbagebetalingerne. Den undskyldning accepterede vi uden vrøvl for et halvt år siden, og vi opfordrede i øvrigt selv vores medlemmer til at afvente situationen før de begyndte tilbagebetalinger. Men nu går den altså ikke længere”, siger Lars Thykier, og fortsætter:
”Uden at blive alt for teknisk, så drejer det sig i al sin enkelthed blot om, at SAS skal ”trykke på den knap” i deres reservationssystemer som kan foretage automatiske udbetalinger. Så kan rejsebureauerne let hente deres tilgodehavender uden at lægge beslag på SAS’ personale, og rejsebureauernes gæster kan få deres penge”.
Hvis ikke SAS begynder at betale deres kunder, herunder rejsebureauerne, de penge tilbage, som de skylder, forudser Lars Thykier, at der meget snart vil blive indledt sager ved domstolene mod SAS.
Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk