Rejsebureauer om coronavirus: “Vi har ikke oplevet noget lignende”

Coronavirussens konsekvenser har ramt store dele af dansk erhvervsliv. Rejsebureaubranchen er ingen undtagelse, og virksomhederne melder om en nedgang på over 60 pct. i antallet af rejser de kommende måneder, fortæller Danmarks Rejsebureau Forening.

Udenrigsministeriet har ændret rejsevejledningen for alle lande, hvilket betyder, at danskerne som minimum skal være ’ekstra forsigtige’ på udenlandsrejser. Hertil kommer, at myndighederne fraråder rejser til lande, der er særligt hårdt ramt af coronavirussen.

Sygdommens medieopmærksomhed har haft stor indvirkning på danskernes rejsevaner, fortæller Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

”Rejsebureauerne har aldrig oplevet en situation som denne. Og der er ingen udsigter til, at det bliver bedre lige foreløbigt. Branchens virksomheder melder om nedgang i salget for rejser de kommende måneder på mere end 60 pct., og vi forventer, at det tal vil stige,” fortæller Lars Thykier.

De danske rejsebureauer beskæftiger flere end 4.500 medarbejdere.

Disse medarbejdere, og deres arbejdsgivere, håber Lars Thykier, at regeringen vil have in mente, når de udformer de hjælpepakker, som regeringen i dag har iværksat for at understøtte de særligt udsatte dele af erhvervslivet.

”Et sådant tab i omsætning, som rejsebureauerne oplever, vil få indflydelse på medarbejderne, og vi håber, at regeringen vil holde alle døre åbne. En økonomisk hjælpepakke vil gøre en stor forskel for rejsebureauer, indtil der forhåbentlig snart er fundet en vaccine til coronavirussen, og sygdommens udvikling er vendt,” siger Lars Thykier.

Mange lande i EU har allerede iværksat hjælpepakker til rejsebranchen – herunder lønkompensationsmodeller for at undgå masseafskedigelser.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk