Særmeddelelse fra DRF

Kære medlemmer

COVID-19-pandemien har medført mange udfordringer for rejsebranchen. Ikke mindst var kravet om en 100% tilbagebetaling til kunder inden for 14 dage noget der satte branchens likviditet under et uhørt pres. Vores kolleger i Tyskland har i den sammenhæng stablet en underskriftsindsamling på benene for at skabe synlighed om netop dette problem. Se og skriv under her.

Underskriftsindsamlingen fungerer dog ikke som ”borgerforslag” her i Danmark, hvorfor der ikke er en forpligtelse til at behandle forlaget såfremt det skulle opnå det ønskede antal underskrifter. Ej heller finder sekretariatet det realistisk, at forslaget om, at kunder skal bære halvdelen af omkostningerne ved aflysninger grundet ekstraordinære omstændigheder vil blive vedtaget i EU.

 Så hvorfor overhovedet skrive under?

Sekretariatet håber, at underskriftsindsamlingen vil være med til at øge opmærksomheden vedrørende de problemstillinger, som 14-dages fristen for 100% tilbagebetaling giver ved hændelser af en sådan størrelse og omfang som COVID-19-pandemien.

Herudover cirkuleres underskriftsindsamlingen på europæisk niveau gennem de respektive rejsebureauforeninger, hvorfor det potentielt kan ende med et betydeligt antal underskrivere.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk