Coronakrisen har i den grad sat turismen på pause og standby!

Brug pausen til et kompetenceløft

Denne pause kan bruges til kompetenceløft. Danmarks Rejsebureau Forening har modtaget en henvendelse fra Turistføreruddannelsen på Roskilde Universitet. Her har man lige nu optaget flere garvede rejseledere, der benytter pausen til at uddanne sig til turistfører. Turistføreruddannelsen har spurgt, om vi vil videreformidle denne mulighed til de medlemmer, der måske har rejseledere, som fx ønsker et kompetenceløft:

At kombinere de to erhverv (rejseleder og turistfører) skaber en fin balance på årsbasis mellem arbejdet ”ude og hjemme”. Turistføreren skal på den korte tid være skarp på viden, kommunikation og guideteknik, mens rejselederen, som er sammen med gruppen i lang til, kan arbejde med den totale rejseoplevelse.

Mange guider kombinerer derfor de to erhverv, og Turistføreruddannelsen holder et informationsmøde på tirsdag den 17. juni kl. 15-16:30.

Det foregår virtuelt, så det er let at deltage. Tilmelding sker på uddannelsens hjemmeside her.

På hjemmesiden ses miniportrætter af studerende og turistførere: hvordan bruger de uddannelsen i praksis?

Turistføreruddannelsen har ligget på RUC i mere end 25 år. Den adskiller sig fra de øvrige uddannelser på universitetet ved, at halvdelen af studieaktiviteterne foregår ”on location” i byens rum, på kulturinstitutionerne og ture gennem kulturlandskabet. Uddannelsen er derfor både teoretisk velfunderet og praksisnær med fokus guideteknik og målrettet kulturformidling.

Turistføreruddannelsen er den formelle kompetencegivende guideuddannelse i Danmark.

Det er en 1-årig diplomuddannelse, som er en voksenuddannelse på bachelorniveau.

Den er opbygget af syv moduler og kan også gennemføres på deltid over to eller flere år.

Se den korte præsentation i vedhæftede folder her. Uddannelsens nyhedsbreve fortæller om, hvordan uddannelsen indgår i forsknings- og udviklingsprojekter med eksterne partnere.

I efteråret holdes der en række workshops med netop eksterne deltagere. Læs mere her og kontakt gerne uddannelsesleder Susanne Maria Haraszuk for yderligere information på 4674 2148
eller 2120 4630. Du kan også sende en mail på susanhar@ruc.dk.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk