Pressemeddelelse fra DRF

Danmarks Rejsebureau Forening: Vi har tabt tålmodigheden med SAS. Der skal findes en løsning nu

SAS’ interne problemer skal løses med det samme. Strejken har trukket ud længe nok, og selvom der er indkaldt til nye forhandlinger mellem parterne onsdag den 13. juli 2022, så synes hverken SAS’ ledelse eller piloterne interesserede i en løsning, der kan afhjælpe den fastlåste situation. Selskabets interne problemer med at aftale en ny overenskomst skaber ikke blot problemer for SAS som virksomhed, de rammer også de tusinder af rejsende som ikke kommer ud at rejse eller strander rundt omkring i verden. Læg dertil de mange rejsebureauer, der også er kunder hos SAS og som oveni i pandemien nu igen skal bære en stor, økonomisk byrde, de ikke har nogen indflydelse på.

Rejsebureauerne har nemlig store vanskeligheder ved at komme igennem til SAS, der skal ombooke de passagerer, der er strejkeramte, da SAS pt ikke tillader, at rejsebureauerne selv ombooker. Det giver de mange rejsende helt unødvendige gener, og rejsebureauerne pålægges samtidig store mængder ekstraarbejde og merudgifter i et helt uacceptabelt omfang.

”Jeg har meget svært ved at forstå at SAS, otte dage inde i pilotstrejken, fortsat ikke lader rejsebureauerne ombooke deres kunder selv i stedet for at skulle sidde i timelange køer og vente på hjælp hos SAS. Bureauerne spilder ufatteligt meget tid på SAS’ telefonkøer og kommer ofte ikke engang igennem til SAS’ helpdesk. Tid, der kunne være brugt på i stedet at få ombooket og serviceret gæsterne langt hurtigere, end hvad SAS selv formår. Samtidig vil det frigive medarbejdere hos SAS, så de mange rejsende, der står uden hjælp fra et rejsebureau, forhåbentlig kan komme igennem til SAS. Det er en fuldstændig tåbelig begrænsning for rejsebureauerne”, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) og fortsætter:

”Man fristes jo til at spørge, om der er en voksen tilstede i forhandlingslokalet. For os – rejsebureauerne og kunderne – der står på sidelinjen tyder det på, at ingen er indstillet på at give sig i forhandlingerne. Vi er nu der, hvor vi har tabt tålmodigheden og er ved at miste tilliden til SAS. Nu skal der altså ske noget, og jeg håber på at der vil være nogle løsningsorienterede personer til stede  i forhandlingerne, når de begynder igen i morgen”.

DRF har allerede i midten af sidste uge foreslået ændringer af SAS’ ombooking-regler, så rejsebureauerne hurtigt kan hjælpe de rejsende uden at skulle hænge i timelange telefonkøer hos SAS, desværre uden lydhørhed fra flyselskabet.

Danmarks Rejsebureau Forening
Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C.
CVR. Nr.: 20 77 03 17
E-mail: drf@travelassoc.dk
www.travelassoc.dk